Coğrafya Dersine Konularına Nasıl Çalışılır?

Coğrafya Dersine Konularına Nasıl Çalışılır?

Coğrafya TR 04 Ocak 2021

        Coğrafya dersinde başarılı olmak için nasıl çalışmalıyım? Coğrafya dersine nasıl çalışmalıyız? Coğrafya dersine ben nasıl çalıştım soruları öğrencilerim tarafından soruluyor;
Coğrafya biraz ezber biraz anlama biraz yorum birazda konular arasında bağlantıları kurmak okuduğunu iyi anlamak gerek. Öncelikle başarılı olmak istiyorsak iyi bir kitap dostu kitap kurdu olmamız gerekir çünkü düzenli kitap okuyucusu olmak olaylar arasında bağlantı kurmamızı muhakeme kabiliyetimizin artmasını doğurur ki buda her şeyden önce okuduğumuz soruyu anlamamız açısından çok önemlidir.
Coğrafya dersimize çalışırken asla ezber ağırlıklı çalışmamalıyız çünkü beynimizin muhteşem bir özelliği olan unutma ders çalışırken kabusumuz olur doğal olarakta çabuk unuttuğumuz derslere sıcak bakamayız ezber ileriki süreçte coğrafya dersimize olan ilgimizi azaltır.
Coğrafya dersinde omurga önemlidir yani genel hatlarıyla konuyu bilmek gerekir. Konuyu genel hatlarıyla öğrenmede kitap seçiminin önemi ortaya çıkıyor kitap seçiminde ince kitap az konu içerir veya aksi düşünceyle kalın kitap içerikte her şeyin olduğu her detayı anlattığı anlamına gelmez. Kitap seçiminde ders öğretmenimizin fikrini almalıyız ve de kitabı seçerek inceleyerek tarzımıza uygunluğuna bakmalıyız ayrıca coğrafya dersimizin içeriğini nasıl verdiğine örnekleri güncelliği bize ne kadar aktarabildiğine verebildiğine bakmalıyız bizi bir sürü fazla bilgiyle boğan bir kitap işimizi zorlaştırır. Coğrafya dersine çalışırken tek kaynak kulanmayınız farklı kaynaklardan konjuların pekiştirilmesi gerekir ayrıca ders çalışırken kısa notlar almak renkli kalemler kullanmak dikkatimizi tek bir yerde yoğunlaştırmak açısından çok önemlidir. Coğrafya dersini anlatırken arşivimin çok geniş olması soru bankamın çokluğuna dayanarak fazla detaya ezbere inmektense yoruma dayalı olmasının öğrenmeyi artırdığını gözlemledim çünkü çok fazla detay içeren sorular soru bankaları öğrencilerimde öğrenmeyi baltaladığını gördüm.
Sonuç olarak hiçbir başarı tesadüf olmadığını biliyoruz planlı bir şekilde ders çalıştığımızda emek verdiğimizde hangi derse nasıl ne kadar çalışacağımızı bildiğimizde o derste mutlaka başarılı oluyoruz.
 

Bunu Paylaşabilirsiniz.

Kıta nedir ve kaç tane kıta vardır?

Coğrafya TR 14 Ocak 2024

YKS'ye Hazırlık Bambu Ağacına Benzer

Coğrafya TR 12 Şubat 2023

Adı Günümüzde Var Olmayan Ülkeler

Coğrafya TR 12 Şubat 2023

Pharos-İskenderiye Feneri

Coğrafya TR 12 Şubat 2023

Büyük Rift Vadisi Nereye Diyoruz

Coğrafya TR 07 Şubat 2023

Ökümen

Coğrafya TR 17 Aralık 2020

Aysberg

Coğrafya TR 01 Ocak 2021

Anökümen

Coğrafya TR 17 Aralık 2020

Aerosol

Coğrafya TR 01 Ocak 2021

Abrazyon Platformu

Coğrafya TR 16 Aralık 2020